Hvad er BDSM


OK du har set forkortelsen og tænker “Hmm hvad er nu det for noget? ”

BDSM er et akronym, en sammensat forkortelse af begyndelsesbogstaverne.
Det er sammen sat af ”B&D” som står for Bondage og Disciplin, ”D&S” som står for Dominans og Submissivitet, og ”S&M” som står for Sadisme og Masochisme eller blot Sadomasochisme
BDSM er alle disse former for leg og en hel masse mere derudover
Hvis du kan li at binde din elsker til sengegærdet er det BDSM, hvis du kan lide at slå din elskerinde med en flogger eller kommandere rundt med hende i soveværelset er det også BDSM.

BDSM er en meget erotisk præget leg, der typisk også involverer sex eller høj sexuel spænding, men ikke nødvendigvis og der er en meget høj psykologisk faktor med i spillet. Den ene part, den submissive eller underdanige accepterer at lade sig underkaste en anden persons vilje, den dominante, eller en person vælger at lade en anden person give sig smæk med eksempelvis pisk, flogger, paddle, flad hånd eller mere.

Nogen personer er udelukkende submissive, nogen udelukkende dominante. Der er også dem der kan lide begge dele, dem kalder man for en switch. Der er faktisk mange der I dag praktiserer forskellige dele af universet BDSM I deres soveværelse allerede, dog oftest uden at vide det. De tænker måske på S&M som ”det der syge noget med pisk, lak og læder” og alligevel kan de samme mennesker godt lide at blindfolde deres partner i sengen, eller kan lide at binde kæresten til sengegærdet med silketørklæder og slikke flødeskum af de mere intime steder på kroppen. Alle disse ting er også BDSM.

Så BDSM er ikke nødvendigvis alt det hårde med smerte, pisk og nedværdigelse, hiven i hår osv. Det kan faktisk også være raffineret, sensuelt og uendeligt sensitivt. Bind din partner til sengen og lad silketørklæder danse hen over huden, lad en isterning glide over alle de rigtig steder på kroppen, pirre brystvorterne, smelte drillende på venusbjerget og lade smeltevandet løbe ud over klitoris. Lad en handske af kaninskind, pirre huden eller brug en blød pensel af mårhår til at drille klitoris med indtil kroppen skælver efter forløsning. Det er også BDSM mere specifikt det der kaldes sensation play. BDSM behøver derfor ikke nødvendigvis at indeholde alle ’forkortelserne’ for at være BDSM blot en eller flere af elementerne er der kan det kaldes BDSM.

Det gør derfor også universet temmelig stort. Der er f.eks. mange der godt kan lide at blive bundet. De nyder afmagten i at man ikke kan bevæge sig, sårbarheden I det, men de same mennesker kan ikke nødvendigvis lide at blive straffet eller selv at påføre smerte på et andet menneske. Nogen bruger bondage, det at binde hinanden som en slags forspil, andre bruger kun det psykologiske spil der ligger i at have kontrollen over et andet menneske og få det menneske til at udføre opgaver for sig og nyder på ingen måde at blive bundet selv.
Der er derfor lige så stor variation I BDSM som der er mennesker der udfører det.

Fællesnævneren er dog for alles vedkommende at der udøves en form for magtkontrol eller sansekontrol. Den ene person tillader den anden at have kontrol over sig, tillader den anden at gøre ting ved sig uden indflydelse på hvad der sker
Uanset hvad så er BDSM ikke udnyttelse eller misbrug.
Mantraet i denne verden er Safe, Sane and Consensual. Frit oversat betyder det at man leger på en måde så det er sikkert for begge, er inden for rammerne af hvad begge parter finder normalt og at det sker efter fælles overenskomst, altså at man er enige om hvor grænserne går og at disse altid respekteres.

MoE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.